Zoete aardappel met harissa

Deze overheerlijke zoete aardappel tover je zo uit je oven! Wij poffen de aardappel eerst op het vuur, maar dit kan natuurlijk ook in je oven thuis.
Deze gevulde zoete aardappel met harissa is volledig vegetarisch en ontzettend lekker en vullend. Vooral als de erwten goed knapperig
Vul het met al die overheerlijke ingrediënten en je verrast iedereen met dit lekkere gerecht.
Toch niet vegetarisch? Doe er dan wat spek of kip doorheen. Ook lekker!
Print recept
- 20 zoete aardappels
- 10 rode uien
- Rond de 600 gram kikkererwten
- Bosje peterselie en/of koriander. Lekker mixen als je dat lekker vindt!
- Groenten; paprika, wortel of kool
- 2 knoflooktenen
- Harissa
Voor de saus;
- 400 gram crème fraîche voor de saus
- Handje peterselie en/of koriander
- Peper en zout voor smaak
- Aluminimumfolie
Voorbereiding (10 minuten)
- Start met de zoete aardappels schoon te borstelen. Prik er daarna her en der gaatjes in. Wrijf ze in met een scheut olijfolie en wikkel ze dan (niet te strak) in aluminiumfolie. Leg de aardappels vervolgens in het vuur, of op een rooster vlak boven het vuur als je denkt dat dit te hard gaat.
- Dit duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de hitte van het vuur en hoe je dit wil gaan aanpakken. In het vuur of boven het vuur. Speel daar gerust mee en overleg met je kok.
- Neem een drankje en ga door met de rest van de bereiding!
Bereiding (40 minuten)
- Snijd de seizoensgroenten in kleine blokjes en was de kikkererwten schoon onder de kraan.
- Dep de kikkererwten droog en bak ze met flink wat harissa kruiden in een pan of bakplaat. Vraag de kok wat er vrij is om te bakken. De hoeveelheid valt reuze mee, dus een grote pan is vaak al voldoende bij 20 personen.
- Nu kun je zelf bepalen wat je lekker lijkt*. De gesneden groenten even toevoegen in de pan (maar zorg er wel voor dat het knapperig blijft).
*Of dit doe je niet en de gesneden groenten gaan later over de kikkererwten met saus. - Je collega kan ondertussen de saus maken. Dit is een mix van de crème fraîche, knoflook en peterselie en/of koriander.Afronding (5 minuten)
- Als je prikt in de aardappel en deze is zacht van binnen, dan is het klaar!
- Haal de bovenkant van de aardappels af en prak het vruchtvlees een beetje naar beneden zodat je het kan gaan vullen.
- Verdeel de kikkererwten over de aardappels, daarna de saus en top het af met de seizoensgroenten.
vanaf
€ 73
per persoon