Tahin citroen saus

Een overheerlijke saus, waarbij je de smaak van de Tahin goed proeft, en door de citroen, wordt het alsnog heel fris.
Deze saus kun je perfect gebruiken bij onze Adana Kebab, maar ook over een oosters getinte vis, bijvoorbeeld, zalm. Sprenkel daar iets van deze saus over heen, en dat is dan een keer wat anders dan de dillesaus.
Benodigdheden
- 10 el Tahin
- 3 citroenen
- 4 teentjes knoflook
- 300 ml koud water
- Zout naar smaak
Optioneel (maar wel extra lekker):
- 1,5 tl komijn
- 1,5 tl cayenne peper
Met deze saus is het resultaat afhankelijk van de Tahin die je hebt gekocht.
Deze zijn wat in een wat dikkere en in een wat dunnere variant te krijgen in de winkels. Bij de dunnere variant voeg je dus minder water toe. De saus moet niet té dun worden uiteraard. Speel daar gerust mee.
Print receptBereiding (15 minuten)
- Hak de knoflook fijn in kleine stukjes.
- Pers de citroen uit en bewaar het sap, dit heb je bij de volgende stap nodig.
- Meng in een kom de Tahin met de bewaarde citroensap.
- Roer dit stevig door elkaar. Het mengsel wordt eerst dik en stug, dat is normaal.
- Voeg beetje bij beetje het water toe terwijl je blijft roeren tot je een romige, licht vloeibare saus krijgt.
- Breng op smaak met zout en optioneel de komijn of cayenne.
- Serveer de saus direct of bewaar hem. Hierdoor trekken de smaken nog meer in de saus! Je kan de saus twee dagen in de koeling bewaren.