Adana Kebab

Wat een heerlijk, en toch best simpel, gerecht is dit!
Wil je een keer iets anders dan de standaard BBQ, probeer dan eens deze Adana Kebab.
Het goed mixen van de juiste kruiden is cruciaal en daarna draaien maar met die spies. Boven een vuurtje of gas BBQ, alles is lekker.
Print recept
Benodigdheden
Dit recept is op basis van 10 personen (ervan uitgaande dat het als een bijgerecht, op een flatbread wordt geserveerd).
- 1 kg lamsgehakt of rundergehakt, wat jij lekker vindt!
- 3 uien
- 10 teentjes knoflook
- 5 el pul biber
- 2 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 4 tl zout
- 4 el fijngehakte peterselie
- Bakje water
- Spiesen
Voorbereiding (10 minuten)
- Snij de ui fijn.
Doe het gehakt in een grote kom. - Voeg de fijngehakte ui, geperste knoflook, pul biber, komijn, paprikapoeder, zout en peterselie toe.
- Kneed alles goed door tot het mengsel plakkerig en stevig aanvoelt.
- Dek het vlees af en zet apart.
- Stook ondertussen het vuur flink op en hang er een rooster boven zodat deze vast kan opwarmen.
Bereiding (20 minuten)
- Verdeel het vlees in gelijke stukken. Bij 20 personen zorg je dat je minimaal 10 stuks in rolletjes maakt.
- Pak een rolletje en prik deze aan een spies.
- Pak het bakje water, maak hiermee je hand nat waarmee je het gehakt plat knijpt en vormt.
- Vorm daarna langwerpige worstjes van het gehakt en druk de spiesen hier doorheen.
- Zorg dat het vlees goed aan de spies hecht door met een natte hand het vlees rondom in te knijpen. En dit moet niet een dikke homp vlees zijn (vraag desnoods één van de koks om hulp). Vul de spies ongeveer 20 cm met de kebab.
- En nu opletten: grill de kebabs in 5-7 minuten gaar, dit moet continu omgedraaid worden zodat het vlees niet van de spies valt. Dit gaat heel snel.
Serveren
- Elke kebab snij je in hapbare stukjes.
- Deel het platbrood in vier delen en vul deze met de kebab en naar keuze met sumak uien en de tahin citroensaus.Ook is dit erg lekker met gewoon een ‘simpele’ klodder yoghurt of crème fraiche.