Tabouleh salade

Tabouleh is een frisse, kleurrijke salade uit de Levant, met name Libanon en Syrië. Deze salade combineert de nootachtige smaak van bulgur met de frisheid van citroen, granaatappel, tomaat en een overvloed aan verse kruiden.
Traditioneel geserveerd als onderdeel van een mezze, is het een ideale begeleider bij diverse maaltijden.
Print recept
- 5 bosjes platte peterselie
- 2 rode uien
- 1 kg rijpe tomaten
- 3 kopjes fijne bulgur
- Citroensap
- Granaatappel pitjes
- Verse muntblaadjes
- 1 krop sla of bakje sla als garnering
- Olijfolie
- Zout en peper
- Granaatappel melasse
Bereiding (35 minuten)
- Doe de bulgur in een kom en overgiet met kokend water (ongeveer 1 cm boven de bulgur). Laat 15–20 minuten staan tot het water is opgenomen en de bulgur zacht is. Giet eventueel overtollig water af en laat afkoelen.
- Was ondertussen de bosjes peterselie goed en snijd deze écht heel, heel fijn. Snijd daarnaast de munt ook fijn.
- Snijd dan de rode uien in kleine blokjes.
- De tomaten mogen ook gesneden worden, in kleine blokjes. Zorg ervoor dat het sap zoveel mogelijk in de tomaten blijft.
- Was ook de sla grondig, deze gebruiken we namelijk als basis en garnering. Bij de grote stukken, scheur deze in grove bladeren.
Afronding (20 minuten)
- Dan gaan we nu alles mengen, pak een grote schaal en meng daarin de peterselie, tomaten, rode uien en bulgur.
- Om de salade verder op smaak te brengen voeg je de citroensap, olijfolie (onze eigen Fuori olijfolie!), de granaatappel melasse, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Pak een grote, mooie schaal en maak een bedje van sla. Serveer dan de salade op de sla en garneer daar de gesneden munt en granaatappel overheen.
En dan nu genieten van een heerlijke Libanese salade!
vanaf
€ 73
per persoon