Paprika hummus

Deze Paprika hummus is een kleurrijke en smaakvolle variant op de klassieke hummus. Door geroosterde paprika toe te voegen, krijgt de dip een zoetige diepte die perfect samengaat met de romige textuur van kikkererwten en tahini.
Deze hummus is niet alleen heerlijk als dip bij rauwkost of pita, maar ook als smeersel op brood of als onderdeel van een mezze
Print recept
- 5 punt paprika’s
- 5 blikken kikkererwten (400 gram)
- Sap van 4-5 citroenen
- 5 theelepels komijnzaad, gemalen
- 2,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 10 tenen knoflook
- 20 eetlepels Tahini
- Cayennepeper
- Zout
- Olijfolie
Voorbereiding (15 minuten)
- Is er al vuur gemaakt, en hangt er een rooster boven het vuur? Check dit even bij de buitenkook kok.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Prik aan de buitenkant met een vork kleine gaatjes in.
- Leg dan de gesneden paprika’s met de snijkant naar boven op het rooster.
- Het is de bedoeling dat de schil zwart blakert zodat de schil ervan afgepeld kan worden. Maar deze moet niet te zacht worden, goed in de gaten houden dus. En bij blijven staan! Soms gaat het heel hard.
- Ondertussen kun je de kikkererwten laten uitlekken en de citroenen snijden en persen.
- Ook kun je de tenen knoflook persen.
- Als de paprika schillen zwart geblakerd zijn, kun je deze pellen en de paprika in kleine stukjes snijden.
Bereiding (15 minuten)
- Doe dan de gesneden, geroosterde paprika, de kikkererwten, Tahini, knoflook, citroensap, olijfolie, cayennepeper en komijn in een kom en pak de blender erbij.
- Mix alles tot een gladde massa en voeg een beetje water toe als het te dik is.
Serveren
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder.
vanaf
€ 73
per persoon