Meri Ismirowa

Meri Ismirowa

Buitenkoken is een feestje!

Gezelligheid, saamhorigheid, buiten actief zijn, bijzondere locaties bezoeken, mooie (streek) ingrediënten en heerlijke gerechten, vuurtje stoken, in de natuur zijn – allemaal aspecten die het buitenkoken tot een unieke ervaring maken. 

Eten en koken hebben altijd centraal gestaan in mijn leven. In mijn vroege jeugd al vond ik het heel fijn en gezellig om in de heerlijk geurende keuken van mijn opa en oma te zijn.

Mijn oma was altijd bezig met iets en toverde de meest heerlijke gerechten. Ze kookte met seizoenen. Vaak kwamen de producten uit haar eigen moestuin of van de fruitbomen waar ik regelmatig in te vinden was om te snoepen van al dat lekkers. Ze hadden o.a. abrikozen-, perziken- appel-  en kersenbomen waaronder de kippen altijd scharrelden. Veel verse groenten, verse kruiden en fruit zijn bij mij met de paplepel ingegoten.

Het is ook niet vreemd dat lekker eten en gezonde voeding een van mijn grote  passies is. Ik wil graag aan mensen laten zien dat gezond èn lekker heel goed samen gaan. 

En juist dat doen we bij buitenkokers! Het geeft altijd weer een kick om al die blij verraste gezichten van onze gasten te zien wanneer het buffet geopend wordt.

Het is leuk om mee te maken hoe mensen genieten van het resultaat van hun eigen werk. Dan is onze dag pas echt geslaagd!