Marieke Bloemsma

Marieke Bloemsma

Inmiddels ben ik vele jaren actief in de zorg en nog steeds. Naast het werken in de zorg heb ik ook altijd gewerkt met voeding. In de horeca en op festivals en nu als Buitenkok bij Buitenkokers.

Het combineren van deze twee werkzaamheden bevalt mij erg goed.

Voeding, eten en gezelligheid lopen als een rode draad door mijn leven.  Ik hou van koken, mooie pure en natuurlijke producten en het creëren van een gezellige sfeer. En niet onbelangrijk…gezond en lekker eten.

Koken met streekproducten

Bij Buitenkoken komt dit allemaal samen. Het buiten koken op houtvuur en in gloeiende kooltjes. Met veelal biologische producten en producten uit de streek.

Deelnemers kennis laten maken met verschillende producten en hun bereidingswijze. Samen vuren maken om op de koken. Om vervolgens er gezamenlijk voor te zorgen dat er een heerlijk buffet aan zelfgemaakte gerechten komt te staan.

Waarbij de deelnemers altijd verrast en trots zijn op hun zeer smakelijk bereidde gerechten!

Dit alles onder het genot van een hapje en drankje en met warme wangen van de kookvuren en smeulende kooltjes. Heerlijk ontspannen!

Ik word er iedere keer blij van als ik zie met hoeveel plezier mensen samen een maaltijd maken.
 
Een puur en bourgondisch evenement waarbij het gezamenlijk eten aan het einde me soms doet denken aan de slotscène van de strips van Asterix en Obelix.