Gegrilde courgette rolletjes met mini paprika’s en geitenkaas

Dit voor- of tussen gerecht is een heerlijk lichte en kleurrijke toevoeging aan elke maaltijd. De zachte, nootachtige smaak van gegrilde courgette combineert prachtig met de romige geitenkaas en het zoete accent van mini paprika’s.
Of je ze nu serveert als voorgerecht, bijgerecht of als onderdeel van een zomerse Tapas Hapas, deze rolletjes zorgen altijd voor een smaakvol en feestelijk moment aan tafel of in de tuin.
Print recept
- 3 courgettes
- 10 snackpaprika’s
- 400 gram zachte geitenkaas
- 4 takjes munt
- Bosje krulpeterselie
- 1 rode peper
- Handje walnoten
- Honing
- Peper en zout
- Olijfolie
- Kleine satéprikkertjes
Bereiding (25 minuten)
- Stook een vuurtje in een vuurschaal en hang er een bakplaat boven zodat deze vast kan opwarmen.
- Halveer de minipaprika’s en haal de zaadlijsten er uit.
- Giet vervolgens wat olijfolie op de bakplaat, laat dit even opwarmen en leg vervolgens de gehalveerde minipaprika’s op de bakplaat en bak tot ze nét beetgaar zijn. Voeg ondertussen nog wat zout toe. Zet hierna apart.
- Snij ondertussen de bovenkant van de courgette af en snij met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette af. Stop met schaven als je bij de zaadlijsten komt, deze kun je bij dit recept niet gebruiken. Uiteraard gooien we niets weg, maar mag je de zaadlijsten aan de koks van de Tzatziki geven.
- Bak de plakken courgette hierna heel even kort op de bakplaat, niet te lang want anders verliezen ze hun structuur. Leg hierna apart.
- Hak de peterselie, de munt en de rode peper fijn.
- Hak de walnoten fijn en rooster deze in een steelpannetje boven het vuur.
- Meng vervolgens de geitenkaas, de munt, de peterselie, de rode peper en de walnoten in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de halve minipaprika’s met het geitenkaas mengsel en rol deze vervolgens in de courgette plakken, gebruik eventueel kleine satéprikkers om de rolletjes bij elkaar te houden
Serveren (5 minuten)
- Leg de rolletjes op een mooie schaal, besprenkel met honing en eventueel nog wat peper en zout.
Eet smakelijk!
vanaf
€ 73
per persoon