Goed bezig met lokaal eten

Buitenkokers

Lokaal eten is al een tijdje hot. Weet wat je eet, waar het vandaan komt, bewust je producten kiezen en je wil er nog best voor omrijden ook. Want tóch smaakt het lekkerder als je die honing bij de plaatselijke imker hebt gekocht, of het vlees bij de boer om de hoek die zijn eigen koeien heeft geslacht.

Gek is juist ook dat als je het verhaal van de boer hoort, waarom hij voor dat speciale ras heeft gekozen, dat speciale voer geeft en zijn vee veel buiten laat lopen wij er minder moeite mee hebben dat vlees op te eten.
Want het voelt goed… de gepassioneerde verhalen horen van de boeren die bewust een keuze maken voor hun manier van boeren.

Unieke kookworkshop is een Streekbeleving

Dat is één van de redenen waarom wij de Streekbelevingen in het leven hebben geroepen. En wij merken dat veel bedrijven en instellingen die verhalen graag willen horen.
Er wordt meer en meer gekozen voor een beleving bij de kookworkshop. Op die manier wordt het dan ook een unieke kookworkshop!

Dit kan dus de Streekbeleving zijn, maar kan ook het oogsten uit de natuur zijn.
Ook daar hebben wij al regelmatig over geschreven. Waarom kruiden uit de supermarkt halen als het bij je in de tuin kan staan of in je buurt in het bos, weiland of langs het water?

Buitenkoken op houtvuur is sowieso een beleving. Want op houtvuur koken is meer smaak. Ook hierin ben je bewuster aan het koken doordat je eerst vuur moet maken en daarna pas kan koken. Alles duurt langer. En langer is bewuster. Wachten, pruttelen, roeren, vuur hoger of zachter. Je kan er maar druk mee wezen 😉

En niet zomaar een stuk vlees in een pan, maar een bewust stuk vlees op het houtvuur. Dat stuk vlees wat bij die boer vandaan komt van zijn speciale Lakenvelder koeien. Zelf grootgebracht, verzorgt en geslacht. Dat is wat het moet zijn!

Stoer buitenkoken doe je bij Buitenkokers, door heel Nederland. Wij verzorgen al vele Streekbelevingen en er komen er steeds meer bij.
Hieronder alle streekbelevingen op een rijtje:

  • Veluwse Schaapbeleving
  • de Boerderij beleving
  • De Venter door de streek
  • Brabantse Lekkernijen
  • de Beemster
  • Rondom Kaag en Braassem
  • Polderbeleving

En daar komt zeer binnenkort nog een Streekbeleving uit Groningen bij.

En zo ziet zo’n streekbeleving er dan uit;

 

Kookworkshops streekbeleving

Ben jij op zoek naar een unieke kookworkshop bij jou in de omgeving? Wil je lekker buitenkoken op houtvuur met biologische streekproducten? Kies dan voor één van onze streekbelevingen.
Wij denken graag met je mee voor een passende dag, dus bel of mail ons gerust bij vragen.