Kookworkshop met verse kruiden

kookworkshop met verse kruiden

Verse kruiden, enorm belangrijk in iedere keuken en dus ook bij ons.

Elk land heeft zijn ‘eigen keuken’ met kruiden die de boventoon voeren. Zo gebruiken ze in de Oosterse keuken veel munt en koriander. De Italiaanse keuken basilicum, oregano en salie en in Aziatische keuken zien we veel laurier, citroen melisse en bijvoorbeeld Thaise basilicum.

Toen wij 10 jaar geleden zijn gestart met Buitenkokers was onze missie vooral koken met pure en eerlijke producten. Bij voorkeur zoveel mogelijk biologisch en uit de streek. Wij wilden, toen al, de lijntjes ‘zo kort mogelijk houden’.
Wij kopen de groenten bij Stadsakkers uit Apeldoorn, kaas van de Ouwendorperhoeve in Garderen, forellen bij ’t Smallert in Emst en het vlees, bij voorkeur, bij de ‘boer om de hoek’.
Dit doen wij overigens nog steeds.

Het verhaal…

En dit jaar werden wij benaderd door LIF kruiden uit Wenum-Wiesel. Een project van twee jongemannen die ook een missie hebben; ‘mensen meer laten koken met verse kruiden’.

En daar hebben ze zelfs kruidentorens voor ontwikkeld.
Dit zijn torens die je kunt vullen met water en in de openingen zet je de kruidenpotten. Met een draad die in het water hangt krijgen de kruiden water. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat er altijd water in de torens zit.
En natuurlijk moet je de kruiden knippen. Dat is bij ons geen probleem, want voor onze kookworkshops gebruiken wij alleen maar verse kruiden.

Onze kruidenpotten hadden niet echt een plek. Als wij terug kwamen van een kookworkshop werden ze weggezet en met een beetje geluk kreeg het water. Gebeurde dit niet dan werd het restant weggegooid. Zo jammer.

Je zult begrijpen, toen LIF ons belde en hun verhaal vertelde, kon Ingeborg haar geluk niet op. Nu met de kruidentorens van LIF zijn wij dus ook duurzamer bezig.

Kookworkshop met verse kruiden

Bij al onze kookworkshops op houtvuur maken wij gebruik van verse kruiden.
Als we een groene pesto maken kan dat op verschillende manieren. Met rucola, basilicum, zevenblad, salie, bieslook of een combinatie daarvan.

En zo ook bij onze verschillende stoofpotten in het najaar. Heb je onze worteltajine met kip al geprobeerd? Ook daar gaan veel verse kruiden in zoals platte én krul peterselie.
Ben je benieuwd naar al die verschillende stoofpotten, boek dan één van onze slowfood kookworkshops. Daarin worden heel veel verse kruiden gebruikt.

Nieuwsgierig geworden naar onze kruidentoren? Wil je meer meer informatie over een kookworkshop met verse kruiden. Bel of mail ons gerust.