Koken op houtvuur is hot!

koken op houtvuur

Koken op houtvuur, wie vindt dat nu niet cool? Mannen én vrouwen…iedereen vindt het bijzonder.
Op houtvuur koken is hot hot en wij geven er workshops in. En die zijn wel heel bijzonder, want wij werken uitsluitend met streekgebonden en biologische producten. Omdat wij geloven in meer beleving is meer smaak!

Bij het op houtvuur koken is het van groot belang dat er goed vuur gemaakt kan worden. En als het vuur ‘aan’ is, moet het aan blijven. En die taak wordt wel eens vergeten 🙂
Vooral mannen vinden het erg fijn die taak tot zich te nemen. Gelukkig maar, dan kunnen de vrouwen iets anders gaan doen.

 

 

Workshop koken op houtvuur

Bij het koken op houtvuur heb je andere pannen nodig dan die thuis worden gebruikt op het fornuis. Deze pannen zorgen voor het geleidelijk verwarmen van de gerechten. Tijdens onze kookworkshop ‘koken op houtvuur’ zul je ook daarin allerlei informatie krijgen hoe je hiermee het beste kunt koken.

Wij hebben driepoten met ketels, stoofpannen, Dutch ovens, grote platten koekenpannen, en nog veel meer buitenkook pannen waarmee heerlijke gerechten worden bereid.

Voor een workshop koken op houtvuur rekenen wij ongeveer 4 uur. In die tijd ben je gezamenlijk aan het wassen, snijden, koken en samenwerken.
Onder locaties kun je een locatie zoeken waar wij onze kookworshops geven. Maar wij kunnen ook naar een locatie van jou keuze komen. Dit kan je achtertuin zijn of bij je bedrijf. Als wij maar voldoende ruimte hebben om onze pannen neer te zetten.

Er kan gekozen worden uit diverse kookworkshop en wij hebben het onderverdeeld in vier thema’s;

    1. Back to Basic, terug naar de basis met oer gerechten en stoere workshops
    2. Slow food, alles gaat wat langzamer wat de smaak ten goede komt
    3. Streekgebonden, streekgebonden producten uit die streek waar jij aan het buitenkoken bent
    4. Vitaliteit, eerlijke en heerlijke gerechten waardoor je je fitter en gezonder voelt

Wil jij ook koken op houtvuur?

Koken op houtvuur kookworkshop is prima in te zetten als bedrijfsuitje, teambuilding, teamdag of tijdens een ander event.

Bekijk hieronder onze arrangementen.