Eten uit de natuur en wildplukken is cool!

Eten uit de natuur en wildplukken is steeds meer in trek. Wij deden het al een langere tijd, maar wij zien er steeds meer aanvragen voor binnenkomen én we merken dat de media er ook steeds meer aandacht aan schenkt.

Erg leuk, maar wees op je hoede. Je kunt niet ‘zomaar’ alles plukken en zeker kun je niet zomaar van alles in je mond stoppen!

De twee basisprincipes van eten uit de natuur en het wildplukken zijn veiligheid en determineren. Om giftige planten van eetbare planten te kunnen onderscheiden, moet je een plant feilloos thuis kunnen brengen en weten tot welke familie zij behoort en wie haar verwanten zijn. Heb je dus interesse in wildplukken en wil je hier graag meer over weten, doe dan mee aan onze wildplukwandelingen.

Wildplukwandeling

Om meer te weten te komen over eten uit de natuur, kun je bij Buitenkokers een wildplukwandeling boeken met onze kok. Onze kok neemt je mee naar de mooiste plekjes en gebieden waar je mag en kunt wildplukken. Daarbij geeft de kok uitleg over de planten en de Nederlandse regelgeving.

Uiteraard zal onze kok ook ter plekke uitleggen welke lekkere gerechten je met de oogst kunt maken. Nog leuker is het om dit direct ná de wildpluk wandeling in de praktijk te gaan brengen. Onze arrangementen onder ‘Streekbeleving’  combineren het wildplukken met buitenkoken.

Buitenkokers heeft diverse, unieke locaties in Nederland waar wij kunnen buitenkoken, met de geplukte ingrediënten. En óók wildplukken kan prima in de herfst en wintermaanden.
Overigens komen wij ook graag op een locatie van jouw keuze om te komen buitenkoken in combinatie met wildplukken. Als we daar maar vuur mogen maken en er voldoende ruimte is voor de potten en pannen. Dan komen wij met onze buitenkookmaterialen naar jou toe.

Voor meer informatie over het wildplukken én ‘eten uit de natuur kun je contact opnemen met Ingeborg Leerkes op 055 3030987.
Wij denken graag met je mee om de workshop wildplukken in te passen voor of tijdens het buitenkoken.