Bushcraft is teambuilding

Back to Basic betekent ook; wat kun je uit de natuur halen om te kunnen ‘overleven’.
Buitenkokers biedt een Bushcraft workshop aan waarbij je leert goed te kijken in wat voor omgeving je bent en wat de natuur je daarvoor geeft.

Wil je een échte Bushcraft teambuilding beleven met je bedrijf of team?

Als je de kennis hebt dan kun je met weinig middelen en comfort een aangenaam verblijf in het bos hebben. Leer het bos als een grote winkel te zien. Weet waar alles staat en waar je heen moet voor bepaalde behoeften die je hebt. Alles met respect voor de natuur, waar je natuurlijk altijd te gast bent.

 

Tijdens deze teambuildingsdag maak je kennis met de basisbeginselen van Bushcraft leren.

  • Je leert een onderkomen maken van natuurlijke materialen. Daarvoor moet je eerst goed weten waarom, hoe, wanneer en waar je dat het beste kan doen.
  • Ook leer je hoe je met een simpel zeiltje een waterdicht onderkomen bouwt. Daarvoor is basiskennis van een aantal knopen erg nuttig.
  • Je leert hoe je een vuurtje opbouwt en leert werken met firesteel en vuurslag.
  • Na deze ochtend heb je meer kennis over hoe je altijd een vuurtje kunt maken, ook als het bos nat is, zonder lucifers!
  • Je krijgt kennis aangereikt over medicinale planten en eetbare planten.
  • Ook komen verschillende bomen en struiken ruim aan bod. Hoe maak je een heerlijke salade van de planten die je gewoon uit de wei plukt?
  • Van welke bomen kun je goed brandhout halen als je snel een vuur moet maken? En wat zijn goede houtsoorten voor het maken van een vuurboog en hoe herken ik die als ik door het bos loop?
  • En hoe maak je allerlei bruikbare dingen uit de natuur met of zonder hulp van een mes?

 

Bushcraft is teambuiling

In een team binnen je bedrijf heb je elkaar ook nodig om tot een succesvol eindproduct te komen. Bij Bushcraften is dat niet veel anders. Samen struin je door het bos voor hout om voor te maken, voor eten om je maag te vullen en natuurlijk met elkaar voor de gezelligheid. Bushcraft is teambuilding!

Uiteindelijk sluiten wij iedere Bushcraft af met een heerlijke kookworkshop op houtvuur. Ooit wel eens willen koken op houtvuur? Dan ben je bij Buitenkokers aan het juist adres.
Is Bushcraft nét iets te basic voor jou? Wij hebben meer Back to Basic buiten kook workshops.

Wij denken graag met je mee over een Bushcraft beleving voor jou team of bedrijf, bekijk hieronder onze unieke arrangementen.