Buitenbeleving bedrijfsuitje

Go with the flow… lekker ontspannen, geen haast … vakantie, wat is dat toch heerlijk! Misschien ben je net terug en mis je het heerlijke buitenleven nu al weer.

Want vakantie dat is genieten van het buitenleven, het andere eten, liggen in de zon, in je hangmat, andere mensen ontmoeten, de natuur  in, leuke dingen doen in goed gezelschap.
Kortom dát vakantiegevoel, díe vrijheid, die wil je natuurlijk graag vasthouden. Maar wat blijkt, het is in de dagelijkse praktijk toch lastig om die ontspanning vast te houden.

Wij van Buitenkokers, hebben de oplossing voor je… Wat dacht je van ‘Een Buitenbeleving bedrijfsuitje’?

Dat is echt  genieten van een heerlijke dag buiten, waarbij je zelf je eten gaat verzamelen. Fietsen langs boerderijen, de frisse lucht van het landleven opsnuiven, zien én ervaren hoe onze zuivelproducten worden gemaakt, of waar de groenten worden geteeld en op sommige locaties mogen we de groenten zelf plukken.

Lekker wandelen door het bos, samen met een boswachter of een wildplukker. Experts, die alles weten over de mooie natuur en daar graag over vertellen en je laten zien wat eetbaar is, of hoe de natuur zich ontwikkelt.

En dan tot slot, gaan we met al deze heerlijke verse ingrediënten samen buitenkoken.

Koken op houtvuur

En dat maakt het zo bijzonder, we koken op houtvuur, dus Back to Basic. We hebben grote driepoten waar we vuur op maken, hierboven hangen we bakplaten of gebruiken grote gietijzeren pannen voor stevige en stoere gerechten. Alles kan met het buitenkoken. We roken ook forel of zalmvis in onze rookoven, de smaak van deze langzaam gegaarde vis vergeet je niet gauw. Een genot waar je je vingers bij aflikt!

En uiteraard is het niet alleen maar vis of vlees, want er komt zoveel van het land af. Wat dacht je van snijbiet, pompoen, pastinaak, bonen, courgette en nog veel meer. Hiermee maken we een groente tortilla, een hartige taart of een salade. Alles kan, want ook voor vegetariërs, of andere dieetwensen, hebben wij heerlijke gerechten.
Als toetje bakken we de heerlijkste appelcrumble in onze Dutch-oven en ook dat gaat zonder gas of elektriciteit.
Hoe een Dutch oven werkt, leg ik een volgende blog graag uit.

Gewoon allemaal buiten, dat is pas genieten. Als je zo’n dag midden in de natuur bent, kom je tot rust en vol energie. Helemaal opgeladen ga je naar huis. Geïnspireerd door alle verhalen van onze mensen!

Wil jij ook zo geïnspireerd raken door onze buitenkook workshops en met je collega’s deze Buitenbeleving meemaken? De buitenbeleving is perfect in te zetten als bedrijfsuitje, teambuilding of event.
Bekijk hieronder onze unieke arrangementen.

Blog: Mieke Voshol, buitenkok bij Buitenkokers