Workshops koken open vuur

Workshops koken open vuur

Wat betekent dat eigenlijk: Workshops koken open vuur?

In Nederland groeit de populariteit van workshops koken op open vuur gestaag, en het is geen verrassing waarom. Deze unieke kookervaringen bieden deelnemers niet alleen de kans om hun culinaire vaardigheden te verbeteren, maar ook om te genieten van een onvergetelijke buitenbeleving op adembenemende locaties verspreid over het land.
Daarnaast zijn de smaken écht beter wat boven een knisperend houtvuur en briketten wordt bereid.

Workshop koken open vuur is altijd in de buitenlucht

Een van de meest opvallende kenmerken van deze workshops is dat ze altijd in de buitenlucht plaatsvinden. Het open vuur voegt niet alleen een vleugje authenticiteit toe, maar creëert ook een gezellige sfeer die moeilijk te evenaren is in een traditionele keukenomgeving.
Deelnemers kunnen genieten van de frisse lucht terwijl ze zich onderdompelen in de kunst van het koken met open vuur. Wij koken met hout én met natuurlijke briketten, gemaakt van 100% gecarboniseerd hout, water en zetmeel, waardoor ze zeer schoon branden.

Wat deze workshops nog specialer maakt, is de keuze voor unieke buitenlocaties verspreid over heel Nederland. Of het nu gaat om schilderachtige bossen, rustige meren of historische landgoederen, elke locatie draagt bij aan de algehele ervaring. Het creëert niet alleen een gevoel van avontuur, maar ook van verbinding met de natuur tijdens het kookproces.

Een ander opvallend aspect van deze kookworkshops is de nadruk op gezond koken. Onze buitenkoken achter deze evenementen moedigen het gebruik van verse, lokale ingrediënten aan, met een focus op een uitgebalanceerde mix van groenten, vis en vlees. Dit niet alleen om de smaakpapillen te verwennen, maar ook om een gezonde en voedzame maaltijd te garanderen.
Zo hebben wij onze Streekbelevingen waarbij je met elkaar lokale, biologische boeren en tuinderijen bezoekt om zelf je producten op te halen. Momenteel zijn er maar liefst vijftien Streekbelevingen, uniek in Nederland!

De extra dimensie van koken op open vuur

Het gebruik van open vuur voegt een extra dimensie toe aan de kookervaring. Onze gaten leren om te gaan met de uitdagingen van het koken op vuur, wat niet alleen een praktische vaardigheid is, maar ook een die een diepere waardering creëert voor de kunst van het koken.
Het vuur wordt een levendig element in het kookproces, en de deelnemers worden aangemoedigd om creatief te zijn met de bereidingswijzen. Wij vinden het extra leuk als onze gasten zelf een andere twist aan het gerecht geven!

Kortom, workshops koken op open vuur bieden een unieke kans om te ontsnappen aan de traditionele keukenomgeving en te genieten van een culinaire reis in de buitenlucht. Enorm geschikt als teambuilding met collega’s en teams.

De combinatie van het open vuur, onze prachtige buitenlocaties én de nadruk op gezond koken maakt deze kookworkshops tot een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van lekker eten en avontuur.

Dus, als je op zoek bent naar een culinaire reis die verder gaat dan de gebruikelijke kooklessen, overweeg dan om de magie van koken op open vuur te ontdekken!

Ons nieuwe speeltje in 2024; de Argentijnse Asado!

Eind 2023 hebben wij onze Argentijnse Asado geïntroduceerd op onze vuurplaats in het bos bij Elspeet.
Wil je écht uitpakken met je team voor een unieke buitenbeleving? Dan adviseren wij naar deze prachtige locatie te komen met je gezelschap.
Wij bieden hier een stoere grill buitenkook workshop aan, in een echte festival sfeer. Gegarandeerd dat je haren lekker ruiken naar rook na deze buitenkookworkhop!

Bel of mail ons gerust voor advies over één van onze workshops koken op open vuur. Wij helpen je graag!