Waarom wij gebruik maken van BIO disposables?

soep boven het vuur veluwe

Waarom maken wij bewust gebruik van BIO disposables?

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het cruciaal voor bedrijven om verantwoorde keuzes te maken.

Bij Buitenkokers zijn we gespecialiseerd in het geven van buitenkook workshops en outdoor cooking catering. We zetten ons in om onze activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, en een van de manieren waarop we dat doen, is door gebruik te maken van bio disposables. Deze disposables, gemaakt van materialen zoals palmblad, kraftpapier en suikerriet, bieden tal van voordelen voor zowel onze klanten als het milieu. In deze blog zullen we dieper in gaan op de vraag, waarom wij gebruik maken van bio disposables?

Milieuvriendelijkheid

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom we bij Buitenkokers bio disposables gebruiken, is vanwege hun positieve impact op het milieu. Traditionele plastic wegwerpproducten hebben aanzienlijke negatieve gevolgen voor de planeet, waaronder vervuiling van oceanen, de uitputting van fossiele brandstoffen en de ophoping van niet-afbreekbaar afval. Bio disposables daarentegen worden gemaakt van hernieuwbare of natuurlijke materialen en zijn biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat ze veel minder schadelijk zijn voor het milieu en geen blijvende sporen nalaten.

Palmblad, kraftpapier en suikerriet zijn allemaal hernieuwbare grondstoffen die snel groeien. Bij het oogsten van palmblad worden geen bomen gekapt, en suikerriet en kraftpapier kunnen jaarlijks worden vernieuwd. Door deze materialen te gebruiken in plaats van traditionele plastic disposables dragen we bij aan de bescherming van bossen en verminderen we de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen.

Een natuurlijke uitstraling

Een bijkomend voordeel van het gebruik van bio disposables, zoals palmblad borden of suikerriet servies, is dat ze een natuurlijke en esthetische uitstraling hebben. Deze disposables passen perfect bij onze outdoor cooking workshops en evenementen. Ze dragen bij aan de algehele sfeer en het gevoel van verbondenheid met de natuur. Het gebruik van natuurlijke materialen voegt een authentiek element toe aan onze evenementen, en onze klanten waarderen dit zeer.

Klant bewustzijn

Als evenementenbureau is het belangrijk om rekening te houden met de waarden en verwachtingen van onze klanten. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de milieuproblemen en willen deelnemen aan evenementen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Door bio disposables te gebruiken, voldoen we aan de verwachtingen van onze klanten en laten we zien dat we ons inzetten voor een groenere toekomst.

Conclusie

Uiteraard proberen wij tijdens onze kookworkshops en live outdoor cooking cateringen zoveel mogelijk gebruik te maken van normaal servies.
Maar, wanneer we toch moeten uitwijken naar disposables, gebruiken wij bio Disposables. Deze duurzame opties dragen bij aan een schonere planeet, bieden voordelen voor de gezondheid, passen goed bij buitenactiviteiten en voldoen aan de verwachtingen van onze gasten.

Het is een eenvoudige, maar belangrijke stap in de richting van een meer milieuvriendelijke evenementenbranche. Samen kunnen we genieten van heerlijke gerechten in de buitenlucht zonder de aarde te schaden.