Een bijzondere kookworkshop voor grote groepen?

Ben jij op zoek naar een bijzondere kookworkshop voor grote groepen? Dan ben je bij buitenkokers aan het juiste adres.

Hoe gaaf is het om met een grote groep mensen in de natuur een prachtig buffet te bereiden met biologische streekproducten? Laten wíj daar nou net in gespecialiseerd zijn!

We nemen je mee in een workshop voor een grote groep voor 120 personen…

Langzaam druppelt iedereen binnen. Gezellig geklets en blije gezichten, maar wat onwennig kijkt men naar de tafels vol kookmaterialen, de manden vol groente en de verschillende vuurtjes die al knetteren. Wat gaan we doen?

Festival sfeer

De verschillende kookplekken, de lange tafels, prikverlichting en lampionnetjes geven de sfeer van een festival weer.
Midden in het bos rondom de prachtige Schaapskooi op de Veluwe, een prachtig plaatje.

“Welkom allemaal!”
De uitleg start.
Groepen van ongeveer 20 personen krijgen een eigen kok met assistent en zullen gaan zorgen dat de gerechten die hen zijn toegewezen straks smaakvol op het grote buffet verschijnen. 

“Ik kook thuis nooit!”
“Ik kan helemaal niet koken”
“Is er wel genoeg vlees, want al die groentes zijn toch veel te gezond?!”
Zomaar een greep uit de verschillende reacties die vanuit de grote groep gasten voorbij komen.

Maar of je thuis nou wel of niet kookt, je normaal gesproken geen groente maar vooral veel vlees eet, hier wordt voor iedereen gezorgd.

Iedereen zelf aan de slag!

Vandaag gaat iedere gast tevreden en goed gevuld naar huis, onder één voorwaarde: “Je moet zelf aan de slag!”

Aan alle tafels wordt druk gewerkt en worden de toegewezen taken serieus uitgevoerd.
Hout wordt heen en weer gesleept om het vuur aan te houden, het juiste mes gezocht voor het snijden van de groente, de kruiden die nodig zijn voor het gerecht worden met zorg opgezocht en de weegschaal doet zijn werk als de ingrediënten worden afgewogen… Teambuilding ten top!

Hoewel het er chaotisch uitziet met zo’n grote groep mensen door elkaar, loopt het op rolletjes en krijgen de gerechten steeds meer vorm.

“Wat is dit?” roept iemand bij de tafel met ingrediënten, een bos snijbiet omhoog houdend.
Onze kok legt uit wat snijbiet is, wat je er mee kan doen en bij welk gerecht dit hoort.

Een van de groepen loopt met grote schalen tussen de mensen door om ieder hun hapje te laten proeven. “Wat is het eigenlijk?”
“zelfgemaakte pesto” Dan volgt de complete uitleg en het blijkt niet zo ingewikkeld, terwijl de smaak heerlijk is.

Allerlei geuren kruisen elkaar, het ruikt heerlijk in het bos!
Tafels worden leeggemaakt om het buffet op te presenteren. Langzaam ontstaat een kleurrijk smaakvol buffet met verrassende gerechten.
Salades, stoofpot, vis, vlees, bietenburgers, gevulde aardappels, zelfgemaakte tortilla’s.

Trots op je eigen gemaakte gerechten

Trots vertelt iedere groep wat hij gemaakt heeft. Er klinkt een groot applaus! Het buffet is geopend.
Lovende reacties alom. En wederom gaat de gevreesde bietenburger, klinkt toch altijd een beetje spannend, weer als (en met) een warm broodje over de toonbank. Echt lekker!

Mensen zitten met hun bord en een drankje heerlijk kletsend rond het vuur, en aan de buffettafels is te zien dat het eten smaakt. Tijd voor het het dessert, gejuich!
Wat een gezelligheid.

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een kookworkshop voor grote groepen?

Wij denken graag met je mee voor een passende kookworkshop voor jouw grote groep.

Arrangementen