Summer Event Vitens

Buitenkokers

Dit voorjaar hebben wij mooie teambuildingsdagen mogen organiseren. Veel in combinatie met Fuori die gespecialiseerd is in teambuilding, trainingen en events.

Zo kwam er via Fuori een mooie aanvraag binnen van Vitens.

Kookworkshop en teambuilding

Bij Vitens organiseren zij ieder voorjaar een event voor alle medewerkers waarbij in de ochtend inhoud wordt besproken. In de middag wordt er ‘iets leuks’ gedaan met teambuilding en samenwerken erin verwerkt.
De woorden ‘kookworkshop teambuilding’ kwamen tijdens het gesprek iedere keer weer terug.
Een mooie aanvraag waar wij een op maat gemaakt voorstel voor hebben gemaakt.

Omdat deze medewerkers vanuit het noorden, midden en zuiden van Nederland kwamen is er gekozen voor Buitengoed Fredeshiem. Een prachtige locatie in de Drenthse natuur, nét over de grens van Overijssel.

Buitenkoken op houtvuur

Daar hebben alle gasten eerst vergaderd in de vergaderzaal, en na de lunch waren wij aan de beurt met het buitenkoken op houtvuur.
Alle gasten werden in vier teams verdeeld. Twee teams gingen vast starten met het voorbereiden van de kookworkshop en de andere twee teams gingen op pad met onze wildpluk specialisten, Mirjam en Philip.

Al wandelend werd er van alles vertelt over wat je wel én niet kan plukken, wat je kan bereiden met wat er geplukt is, en natuurlijk werd er geproefd! Na een uur werd er gewisseld en gingen de andere twee teams wildplukken uit de natuur, en de rest nam het stokje over van het buitenkoken op houtvuur. En natuurlijk werd alles wat er geplukt was later gebruikt in de gerechten. En dat bracht verrassende smaken met zich mee!

Het was een heerlijke warme dag, waarbij iedereen een taak had. Zo ontstaat er op een ontspannen sfeer waarbij er leuke gesprekken op gang komen en je bewust, of onbewust, aan het samenwerken bent. En dat is vaak de beste teambuilding 🙂
Want uiteindelijk moet er natuurlijk aan het einde van de dag wel een heerlijke maaltijd op tafel komen!

En dat is allemaal goed gegaan. Ook onze gasten van Vitens is het weer gelukt heerlijke, uitgebreide gerechten te bereiden.

Hieronder een video van dit Summer Event. Veel kijkplezier!