Familiedag Veluwe

Buitenkokers

Veel families gaan er jaarlijks op uit. Een dag of aantal dagen om leuke dingen te doen en om vooral ‘quality time’ te hebben met elkaar. Veel families organiseren dit op de prachtige Veluwe.
Een familiedag Veluwe is een goede keuze want op de Veluwe is veel te doen. Buitenkokers biedt diverse kookworkshops waarbij wij altijd werken met streekproducten.

Buitenkokers biedt diverse kookworkshops waarbij t streekgebonden producten van het seizoen.
En mocht je voor het buitenkoken nog een andere activiteit willen ondernemen met elkaar, ook daar hebben wij diverse mogelijkheden voor.

Familiedag Veluwe

Is jouw familie een ondernemende familie die houdt van de natuur én lekker eten? Dan is buitenkoken écht iets voor jullie!
Er zijn meerdere mogelijkheden om te gaan buitenkoken.

  • Wij bieden de kookworkshops aan waarbij je allemaal zelf gaat koken. Samen ga je, meestal in twee of drietallen, heerlijke gerechten maken waarna je het gezamenlijk gaat opeten.
  • Het is ook mogelijk om eerst een andere buitenactiviteit te gaan ondernemen en daarna te gaan buitenkoken.Denk aan een GPS tandemtocht over de Veluwe, een zeskamp, boogschieten, segway tour, elektrische steptocht, railway bouwen of een leuke knutselworkshop.
  • Maar het is ook mogelijk om je ingredienten zelf te gaan ophalen. Je kan dan met je eigen auto, of een vervoersmiddel van ons, naar de boerderijen om alles op te halen.Je komt dan bij onze biologische schapenboerderij, de biologische tuinderij voor de groenten en je kan nog naar de molen voor meel.
  • Ben je nieuwsgierig naar wildplukken en wil je wel eens met kruiden uit de natuur gaan buitenkoken? dan is dat ook mogelijk.
    Onze wildplukker gaat dan met de familie de omgeving afstruinen naar bijzondere kruiden uit de natuur. Onze buitenkook kok zal daar dan weer heerlijke gerechten van samenstellen die je samen gaat maken op houtvuur.
  • Ook is het mogelijk om de dag te starten met een excursie van onze boswachter van Staatsbosbeheer. Hij kent het het gebied om zijn duimpje en zal je alles vertellen of de flora en fauna op de Veluwe. Een gepassioneerde man die je met passie vertelt over zijn vak en de Veluwe.Voor een familiedag Veluwe perfect om meer te weten te komen over de natuur. De wandeling met de boswachter is voor een uur of twee uur te boeken.

Meer weten over familiedag Veluwe?

Meer weten over een familiedag Veluwe en wat Buitenkokers hierin voor jullie kan betekenen? Bekijk hieronder onze unieke arrangementen.