Duurzaam genieten!

Duurzaam genieten

Duurzaam genieten: smakelijk genieten met minder vlees, lokale producten en minder verspilling

Duurzaam eten staat bij Buitenkokers centraal, maar wat houdt duurzaam eten precies in? Is dat niet saai en erg ingewikkeld? Wij vinden van niet.
Minder vlees, gebruik maken van verse en lokale producten en minder voedsel verspilling zijn de drie speerpunten die hierbij centraal staan.

Minder vlees, meer groenten en verse kruiden is meer smaak

Buitenkoken betekent niet automatisch alleen maar veel vlees. Wij barbecuen ook niet, maar wij buitenkoken.

In onze kookworkshops verwerken wij altijd één vlees en één vis gerecht, verder bestaat ons menu uit enkel en alleen gerechten bereid met plantaardige alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan onze salade met gepofte bieten, onze gevulde paddestoelen en zeker niet te vergeten onze rode bietenburger.

Het liefst koken we volgens de 70–30 formule: 70% groente en 30% vlees & vis. Daarnaast gaan wij voor biologische producten van het seizoen en uit de streek.
En geloof ons…in combinatie met de bereiding op vuur én verse kruiden levert dat geweldige smaken op!

Lokaal inkopen, wereldwijde impact

Een ander belangrijk aspect van duurzaam genieten is het bevorderen en promoten van koken met lokale producten, dit juichen wij bij Buitenkokers alleen maar toe.
Door boodschappen lokaal in te kopen verklein je niet alleen jouw voetafdruk op de aarde, maar steun je ook nog eens lokale ondernemers en initiatieven. Door tijdens onze kookworkshops zo veel mogelijk seizoensgebonden en lokale ingrediënten te gebruiken, verminderen we bij Buitenkokers de koolstofvoetafdruk van onze buiten kookworkshops.

Minder weggooien, meer genieten

Duurzaam buitenkoken gaat hand in hand met het verminderen van voedselverspilling. Wij hebben onze inkoop de laatste jaren aangescherpt. Met een inkoop lijst op basis van het aantal personen hebben wij nagenoeg niets over.
Blijft er toch wat over na een kookworkshop? Dan nemen onze gasten het lekker mee naar huis of wordt het verdeeld onder onze koks.

Wij hebben sinds kort ook een ‘samen delen kast’ bij ons bedrijf aan de straat staan, hier leggen wij producten in die over zijn of die we kunnen missen. Mensen die het goed kunnen gebruiken kunnen hier producten uit pakken, een erg mooi initiatief van de Kyara Shines Foundation.

Duurzaam buitenkoken is niet alleen lekker, maar ook een bijdrage aan een gezonder milieu. Met deze drie principes opent Buitenkokers de deur naar een wereld van smaakvolle mogelijkheden die niet alleen goed zijn voor de smaakpupillen, maar ook voor de planeet.

Geniet samen van heerlijk eten en omarm een duurzame levensstijl.