Ons nieuwe avontuur: een culinaire reis

Balsamico azijnen

In samenwerking met Fuori verwelkomt Buitenkokers je in een nieuw hoofdstuk van onze culinaire reis. In 2023 introduceren we met trots onze eigen biologische olijfolie, rechtstreeks uit de zonovergoten omgeving van Málaga. Maar dat is niet alles, we verwelkomen sinds kort ook onze eigen balsamico azijnen uit Italië!

Onze eigen biologische olijfolie

In de schilderachtige omgeving van Málaga hebben we twee olijfbomen geadopteerd die nu de bron zijn van onze eigen biologische olijfolie.
Deze bomen worden met liefde verzorgd door Miguel Cabrera, de eigenaar van de olijfboomgaard, en dat proef je. Van de warme zonnestralen tot de zorgvuldige persing van de olijven, onze olijfolie vertelt het verhaal van de Spaanse zon.

In een opwindend avontuur, zijn wij met het Buitenkokers-team in april 2023 naar Málaga afgereisd om onze adoptie-olijfbomen persoonlijk te bezoeken.
De stralende zon over de uitgestrekte olijfboomgaard verwelkomde ons met een warme gloed, terwijl we de gelegenheid kregen om Miguel, de eigenaar van de boomgaard te ontmoeten en zijn inspirerende verhaal te horen.

Onder zijn begeleiding ontdekten we de zorg en toewijding waarmee onze olijfbomen worden verzorgd, en werden we ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de regio.
Deze betekenisvolle ontmoeting heeft onze band met de bron van onze biologische olijfolie versterkt en heeft de natuurlijke, lokale essentie in Buitenkokers nog meer tot leven gebracht.

Italiaanse balsamico meesterwerken

En zo was het dit jaar tijd voor de volgende stap, eigen balsamico azijnen!

Onze balsamico azijnen, geïmporteerd uit Italië, zijn ware kunstwerken van smaak. We presenteren met trots drie unieke smaken:

  1. Vijg dadel balsamico: Een zoete symfonie, perfect voor verfijnde desserts of als finishing touch op kaasplankjes.
  2. Tomaat basilicum balsamico: Een harmonieuze mix van hartige en frisse tonen, ideaal voor salades en gegrilde groenten.
  3. Citroen balsamico: Verfrissend en levendig, deze brengt een citrusachtige schittering naar salades, visgerechten, en zelfs cocktails.

Onze balsamico azijnen zijn echt kunstwerkjes van geduld en liefde. De balsamico’s laten ze maar liefst 9 jaar rustig rijpen in houten vaten, waardoor ze een super lekkere en diepe smaak krijgen.

Deze balsamico azijnen vertellen niet alleen het verhaal van tijd en traditie, maar zorgen ook voor een bijzondere smaakexplosie bij elke hap. Loopt bij jou ook al het water in de mond?

Buitenkokers: smaak en duurzaamheid hand in hand

Ons smaakvolle avontuur is niet alleen een ontdekkingsreis naar lekkere dingen, maar ook een belofte aan duurzaamheid.
Door lokale adoptie, persoonlijke aandacht en rechtstreekse import kiezen we bewust voor een milieuvriendelijke aanpak van onze producten.

Tijdens onze kookworkshops of live outdoor cooking belevingen kun je proeven van de unieke smaken van Málaga en Italië terwijl we samen genieten van een lekker én groen avontuur. Een échte buitenbeleving dus!

Stap in de wereld van Buitenkokers, waar smaak en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.
Ontdek de puurheid van onze olijfolie en de rijke geschiedenis van onze balsamico. Van onze adoptiebomen in Málaga tot de Italiaanse wijngaarden, beleef je de passie in elk gerecht dat je met onze producten bereidt.