Hedwig de Graaff

Hedwig de Graaff Buitenkokers

Eten heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Uit mijn jeugd herinner ik mij heerlijke Indische gerechten, die mijn moeder klaarmaakte, maar ook Hollandse stamppotten.

Als student kookte ik vaak samen met een huis- of studiegenoot en leerde ik ‘andere keukens’ kennen. Daar is mijn liefde voor eenvoudige doch smaakvolle gerechten ontstaan.

Toen ik begon met werken sprak ik met een aantal collega’s/vrienden af om regelmatig met elkaar te eten. Elke keer had één van ons de kookbeurt. Het begon met eenpansgerechten en bier en in de loop van de jaren is de kookbeurt gegroeid naar een (minimaal) 3-gangendiner met bijpassende wijnen.

In 2019 vieren wij het 25-jarig bestaan van ons eetclubje. Samen koken en eten verbindt mensen. Voor mij gaat dit altijd samen met mooie gesprekken en veel plezier.

In mijn werk help ik mensen graag een stapje verder in hun (leer)proces. Dat heb ik gedaan als loopbaanadviseur en dat doe ik nu als docent op een hogeschool. Door te faciliteren en de juiste vragen te stellen stimuleer ik mensen in hun zelfwerkzaamheid. Dat is een fijne dynamiek en het geleerde blijft ook veel beter hangen!
Als Buitenkok vind ik het leuk om mensen warm te onthalen en hen wegwijs te maken op de locatie en in het buitenkoken. Ik vind het prachtig om elke keer te zien hoe mensen samenwerken en tot een heerlijk eindproduct komen en daar vervolgens gezamenlijk van genieten.