Gonnie van Os

Gonnie van OssGraag stellen we jullie voor aan onze Buitenkook kok Gonnie van Os.

Gonnie is getrouwd, ze heeft twee kinderen en is woonachtig in het buitengebied van Apeldoorn. Ze is naast freelancer bij Buro In! ook vrijwilligster bij Staatsbosbeheer, waar ze werkt als gastvrouw en educatie medewerkster.

“Ik ben een echt buitenmens” is het eerste wat Gonnie zegt. Ze is dan ook nooit te vinden in haar huis, maar altijd op pad in de natuur. Ze heeft een eigen paard waar ze twee keer per dag naartoe gaat. Naast dit alles is reizen ook een van haar hobby’s.

Ze gaat graag in haar eentje naar landen waar de natuur voorop staat, zoals IJsland, Australie en Noorwegen. Nieuw-Zeeland staat op haar lijstje voor de volgende reis.

Gonnie en Buitenkoken

Het liefst kookt Gonnie zo simpel en puur mogelijk. Ze houdt niet van ingewikkelde recepten en wil de Buitenkook gast dan ook laten proeven dat makkelijke recepten met streekproducten heerlijk zijn.

Zelf vindt Gonnie de Veluwe Experience de ultieme ervaring om te Buitenkoken. Hierbij gaan de gasten in teams zelf allen ingrediënten ophalen bij de lokale boeren en tuinderijen. De eigenaar vertelt dan wat over de manier van werken, het telen en de dagelijkse werkzaamheden.

Na een korte rondleiding over het terrein krijg de je een aantal producten mee en vervolgt de tocht naar de volgende ‘stop’. Als je alle ingrediënten hebt verzameld kan het Buitenkoken beginnen.
Gonnie: “een heel gaaf arrangement om aan mee te mogen werken!”