Annemarie Bos

Annemarie BosNa jaren actief te zijn geweest in allerlei takken van de zorg was ze toe aan een carrièreswitch en kwam ze bij Buitenkokers terecht, waar ze inmiddels alweer geruime tijd werkt als buitenkok.

Naast buitenkok is Annemarie ook werkzaam als eventcoördinator bij Buro In!

Annemarie is graag buiten, altijd vol energie en met haar enthousiasme weet zij iedereen mee te krijgen.

“Het is heerlijk om buiten bezig te zijn en het is volop genieten om mensen die onwetend en onzeker binnenkomen, bij een buitenkookactiviteit, actief te zien meedoen als we eenmaal begonnen zijn.

Het grappige is dat buitenkoken soms iets ‘geitenwollensokkerigs’ over zich heeft. Is dat een woord trouwens? Nou ja, mensen snappen vast wat ik bedoel.. Ik dacht dat eerder ook wel een beetje.

Tot ik begonnen ben bij Buitenkokers en gemerkt heb hoe tof, lekker, leuk en stoer het is.

Veel creativiteit en improvisatievermogen

Het vraagt veel creativiteit en improvisatievermogen en is een heerlijke actieve bezigheid waarin je door de manier van werken veel contact heb met elkaar.

Door de verrassende combinaties die we maken met mooie producten realiseren we met elkaar altijd een prachtig buffet, waar iedere deelnemer door zijn eigen actieve deelname altijd trots op is. Dat blijft iedere keer weer een leuk en verrassend moment.
Wat ik bijzonder vind aan het buitenkoken op houtvuur is dat het een goed voorbeeld geeft van hoe weinig je nodig hebt om iets moois te creëren.

We leven in een maatschappij waarin alles beter, mooier en meer moet en we vergeten soms te genieten van kleine dingen, omdat we domweg doorrennen met z’n allen.

Bij buitenkoken op houtvuur  kan men echt blij worden van ‘die kleine dingen’; het feit dat het vuur maken lukt en dat de pesto van de zelfgeplukte bladeren verrassend lekker is. Het samen buiten bezig zijn maakt iets bijzonders los in mensen, het doet een beroep op je basis en creëert tevredenheid, hartstikke hip dus!

Kom het gewoon eens ervaren zou ik zeggen!”