Anja Straathof

buitenkok Anja StraathofBuiten zijn, gezelligheid én lekker en gezond eten koken. ’t Zijn steeds terugkerende elementen in Anja’s leven. Ook bij Buitenkokers.

Als freelancer werkt ze aan campagnes over gezond leven en valpreventie voor ouderen. Ook schrijft ze artikelen voor een huis-aan-huisblad. Samen met haar partner wandelt Anja graag op de Veluwe of wat verder weg. Het Apeldoornse appartement waar ze wonen, wordt jaarlijks enkele weken verruild voor een klein tentje, tijdens fietstochten binnen of buiten Europa. 

Trots op het resultaat

Het leuke aan Buitenkokers is dat elke groep anders is. De ene keer tref je bedreven koks, die handig zijn met de barbecue en aanmaakhout.
De andere keer deelnemers die weinig ervaring hebben met koken, laat staan met buitenkoken op houtvuur. Maar aan het einde van de middag hebben al die verschillende mensen hetzelfde bereikt: een uitgebreid buffet met verschillende gerechten die zelf zijn klaargemaakt.

Ook degenen die schuchter begonnen met het snijden van hun eerste venkelknol of kennismaakten met andere onbekenden producten, zijn trots op het gezamenlijke resultaat. En wij dan ook!